Hoveddel Side topp

Mobile applikasjoner

Vi utvikler brukervennlige, elegante og effektive mobile applikasjoner for deg som er interessert i en engasjerende mobil opplevelse.

Hva skal appen tilby?

Hva bør appen inneholde?


Utvikling av en nativ app bør bidra til å gi merverdi for ditt selskap. Hypen rundt apps medfører ofte at selskaper prioriterer å utvikle en app før de har en tydelig tilstedeværelse på web. Mobile apps kan være kult å ha, men det er ikke slik at alle trenger en. Native apps krever markedsføring for distribusjon og er mer kostbar å vedlikeholde enn en web app. For de fleste vil en reponsiv nettside eller en mobil web app være et fullgodt og rimeligere alternativ.

En vellykket nativ app må tilby ny verdi til kundene som de ikke allerede har. De fleste nettsteder kan lett åpnes fra en mobiltelefon, og det er mye mer sannsynlig å gjøre det enn vilkårlig laste ned en ny app. Kort sagt, er det best hvis en app kan introdusere ny funksjonalitet eller dekke et nytt behov. Før du beslutter å bygge en mobil app bør du derfor stille seg følgende spørsmål:

 

  • Skal du bygge en native app eller en mobil web app?
  • Har du et markedsføringsbudsjett og en strategi for appen? 
  • Skal appen være tilgjengelig på alle plattformer (IOS, Android, Blackberry, Windows)? 
  • Er du villige til å investere tid og penger i appen etter lansering for å forbedre og vedlikeholde den? 
  • Er dette en sentral del av din forretningsstrategi eller  "kjekt å ha"?

 

Vi kan hjelpe deg med disse beslutningene og bygge en mobil løsning som ivaretar dine spesifikke behov.

Apps for mobil og nettbrett

De siste årene har app markedet for mobil og nettbrett eksplodert. Bare i Apple Store er det over 800.000 tilgjengelige apps for nedlasting.

Er du interessert i en app for din bedrift? Vi utvikler forretningsbaserte og spillrelaterte native mobil apps for IOS, Android, Blackberry, Windows 8. I tillegg har vi betydelig kompetanse på utvikling av nettleserbaserte mobile løsninger i html5.

Web app eller native app

Det finnes i hovedsak to tilnærminger til å bygge mobile applikasjoner.

  • Native apps: Integrert med operativsystem (IOS, Android m.fl)
  • Mobil web apps (html5 apps): Nettsider tilpasset til mobil

 

Begge tilnærminger har fordeler og ulemper og valget er avhengig av behov, ressurser og ønsket funksjonalitet. I mange tilfeller er det til og med ønskelig å lage løsninger med både native apps og mobil web apps.

Fordeler og ulemper

Valget mellom native apps og mobil web apps er i stor grad et valg om preferanser, funksjonalitet og ressurser. Noen brukere har en klar preferanse, men de fleste benytter begge løsningene om hverandre. Brukerne velger det som fungerer for dem på et bestemt tidspunkt, og for et bestemt formål. 

 

TILGJENGELIGHET
Mobil web apps innehar fordelen at de er tilgjengelig på alle typer enheter som har en nettleser. Du må selvfølgelig måtte ta hensyn til hvordan nettstedet ditt vises på hver enhet, men valget av web apps vil hjelpe deg å være tilgjengelig på alle plattformer rakst. Native apps må på sin side utvikles og publiseres for hver enkelt plattform. Det finnes i dag en rekke verktøy som innehar funksjonalitet som forenkler denne prosessen gjennom generereing av kode som kan benyttes på flere plattformer.  Vi vil likevel si at web apps er rimeligere å utvikle og ikke minst å vedlikeholde.

Ditt selskap bør derfor vurdere å utvikle en web app først, i stedet for å utvikle en app på hver plattform fra begynnelsen. Ved bruk av riktig rammeverk og verktøy vil en porting fra mobil web app til native apps være enklere i fremtiden.

 

POPULARITET
Det utvikles et økende antall løsninger for både web apps og native apps. ITunes App Store og Google Play har et enormt antall nedlastinger (anslått mer enn 85000000000 innen 2016), men det er også anslått at det er nesten 1 milliard HTML5-aktiverte mobiler i 2013. Studier har vist at noen brukere foretrekker apps, mens andre foretrekker mobil web apps. Det er likevel slik at de fleste benytter begge typer apps, og valget er derfor mer knyttet til din målgruppes preferanser, og hvordan produktet skal markedsføres. Med mindre markedet blir helt dominert av en enkelt type løsning i fremtiden kan det være fornuftig å vurdere å lage løsninger for begge applikasjonstypene.

 

FUNKSJONALITET
I motsetning til en innfødt app, har ikke et mobilnettsted samme tilgang til mobilens funksjoner og maskinvare. Native apps kan være dypt integrert og kan benytte mer av funksjonaliteten tilgjengelig enn en HTML5 web app.

 

BRUKEROPPLEVELSE
Native apps vil i de fleste tilfeller gi den beste og mest underholdende brukeropplevelsen. HTML5 blir bedre for hver dag som går, men kan likevel ikke matche hastigheten og følelsen av skreddersøm native apps kan gi. Fordelen med web apps er at det ikke er behov for App Store godkjenning for å publisere innhold, og du slipper medfølgende forsinkelser. Med web apps er det ingenting å laste ned, ingen oppdateringer å installere, og alle brukerne har siste versjon til enhver tid. På den annen side, er det ingen butikk for å lede trafikk til webområdet ditt. For noen apps kan den ekstra innsatsen ved å lage native apps være vel verdt det. Det hele avhenger av hva dine mål er.

 

HVORDAN KAN ONE COMMUNICATION HJELPE?
Vi gjør alt. Vår plattform tillater bedrifter å lage enkle, elegante og effektive HTML5 nettsteder, men også å lage native apps for kunder som er interessert i en mer engasjerende mobil opplevelse. 

Begge app typer har sine fordeler og ulemper. En web app gir et  nettsted rask informasjon og svært grunnleggende interaksjon, mens app vil glede brukere og tillater deg å være mer kreativog gjøre mer med kundene dine.

App typer og teknologi

Når vi utvikler apps benytter vi rammeverk som phonegap, sencha, appcelerator og html5 for å bygge applikasjoner som kan benyttes for flere plattformer. Rammeverkene innehar en rekke funksjonalitet som sparer deg som kunde for utviklingstid og kostnader. 

De fleste applikasjoner vi utvikler er databasebasert og knyttes til vårt publiseringsverktøy OC Publisher for enkel publisering av innhold.

App typer

Når du skal utvikle en applikasjon kan det være mye å spare på å være godt forberedt på hva slags formål appen har, og ikke minst hva slags innhold du har og hvor mye kontroll du vil ha over dataene. Det finnes mange forskjellige typer apps med ulik funksjonalitet:

 

GRUNNLEGGENDE TABELL FUNKSJONALITET
Dette er den enkleste formen for apps hvor innhold/data ligger inne i appen. Dette betyr at skal noe endres må det publiseres og godkjennes en ny app. Dette er den enkleste å bygge / designe og et godt alternativ for bedrifter som ønsker en "enkel" app som viser grunnleggende informasjon. 

 

DATABASEDREVET
Tenk deg at du allerede har innhold som du ønsker å bruke, at brukerne skal kunne legge informasjon inn i appen eller at du har behov for å endre innholdet regelmessig. Det er da formålstjenelig å knytte appen til en database hvor du/brukeren enkelt kan endre innholdet. Utvikling av databasedrevne apper blir noe mer komplekst og begynner å komme inn på hvorvidt dataene skal ligge "native" (bygget inn i app) eller "dynamisk" (bygget inn OC Publisher). Databasedrevne apps gjelder også apps som er avhengige av ekstern informasjon fra f.eks Twitter, Yr ol.

 

SPILL
Spill har det største utvalget av kompleksitet og kan omhandle alt fra poengscore til brukeropplevelse gjennom fysisk bevegelse av enheten etc. Utvikling av spill kan være ekstremt kompleks og det er avgjørende å ha en klar idé om funksjonalitet før utviklingen begynner.

 

EKSTRAUTSTYR OG MODIFISERING AV FIRMWARE/HARDWARE
Dette betyr at du tar visse funksjoner på telefonen, for eksempel alarm, kamera eller blits, og gjøre det bedre. Et eksempel kan være å ta kameraet og lage en app somsom legger filtre til noen av bildene du tar på telefonen.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn