Hoveddel Side topp

Multitouch - Som et nettbrett - bare mye, mye større

En ny verden med store berøringsskjermer

Multitouch-teknologien gir deg en illustrativ måte å presentere innhold på. Med et berøringsfølsomt brukergrensesnitt benyttes skjermer som kan registrere flere fingerberøringer samtidig. Selv om flere produsenter og leverandører presenterer stadig nyere produkter og flere bruksområder, er det kanskje nettopp denne teknologien som har vært One Communications mest fremtredende og visjonære satsningsområde de siste årene. Vi produserte vår første multitouch-installasjon allerede i 2007 og har siden hatt en unik og svært interessant utvikling på området.

Produkter

Vi leverer i dag programvare, innholdsproduksjoner og hardware for flere typer multitouch-installasjoner - tilsammen eller komponent for komponent. Vi kan levere sømløse skjermvegger som opererer som én stor flate eller enkeltskjermer i alle tilgjengelige størrelser. 

OC Gigapad

OC Gigapad 55” fungerer meget effektivt for å vise frem informasjon om ditt selskap eller ditt selskaps prosjekter. Den kommer med sort eller hvit frontramme og kan brukes som interaktivt utstillingsvindu på messer og konferanser, i møteromsfasiliteter eller resepsjonsmiljøer. OC Gigapad leveres med OC Expo software med en menystruktur bestående av 4 hovedkategiorier: PDF-fremviser, fotoalbum, video og bokmerker som kan browses når installasjonen er online.

OC Multitouch

OC Multitouch-installasjoner har Windows-basert operativsystem og bruker såkalt overlay (en rammekant) for å registrere dine fingerbevegelser når du navigerer en applikasjon. Overlay kan brukes på en hvilken som helst skjerm fra 32- og opp til 250 tommer. Du kan selv velge hvor mange berøringspunkter ditt overlay skal ha avhengig av applikasjonsbehovet.OC Multitouch-skjermer kan leveres som vegginstallasjoner, på stativ (OC Stand) eller som bord.

OC Multiuser Multitouch

OC Multituser Multitouch-installasjoner kommer med enten Windows-eller Linux-basert operativsystem. Flatene leser berøring ved hjelp av 32 kameraer inne i skjermen. Disse skjermene har verdens raskeste og mest nøyaktige sporing av navigasjonsbevegelser og kan registrere tusenvis av berøringspunkter samtidig. Det finnes, med andre ord, få eller ingen restriksjoner i forhold til hva slags applikasjoner man kan programmere til disse skjermene. For eksempel kan man programmere skjermene til å lese fingeravtrykk eller objekter som legges på flaten.OC Multitouch-skjermer kan leveres som vegginstallasjoner (også med flere skjermer som én stor flate) eller som bord.

Multitouch Software

Vi utvikler og leverer standard, tilpasset og ny programvare tilpasset dine ønsker og behov. Med lang erfaring fra programvareutvikling for multitouch kan vi levere prototyper på nye prosjekter svært raskt.

OC Explore

OC Explore er en menybasert løsning for å navigere gjennom pdf´er, bilder, videoer og websider på multitouch-skjermer. Løsningen gir i tillegg brukeren muligheten til å samle filer og sende dem til en e-postadresse eller samle filene på en minnebrikke og ta dem med seg. OC Publisher gjør at admin kan kontrollere hvilket innhold som skal være mulig å kopiere/sende til seg selv. Med en multitouch som har OC Explore, kan du implementere dine egne pdf´er, videoer, bilder og web-referanser. 

Til Linux-baserte operativsystemer på OC Multituser Multitouch, kan man i tillegg ha egen nettleser og forskjellige spill.

Det er også mulig å tillegge OC Explore nye/andre moduler. For eksempel kan man legge til RSS-feeder av børs, nyheter og vær. Man kan også utvikle løsningen med andre softwaremoduler fra One Communication som: news, datagrids, media archives, map services, tredjeparts data fra OC Publisher, eller quiz-, seeker games- e.a. scoreboards fra OC EventManager.

OC Presenter for multitouch

OC Presenter for multitouch gir deg muligheten til  å holde en presentasjon ved bruk av hender og fingre over én stor skjermflate. Kunden kan selv implementere slider/foiler basert på maler med interaksjon, tekst, bilde og video, gjennom OC Publisher - vårt eget CMS. Eksterne høyttalere kan integreres i løsningen for lyd fra videoer eksempelvis. Bedriften oppretter en web-basert presentasjonsbank der den/de som skal holde en presentasjon. Der kan de foilene vedkommende ønsker å presentere hentes opp. Det er også mulig å gjøre enkle illustrasjoner med et tusjeverktøy i flere farger med fingeren under presentasjonen. For eksempel for å illustrere viktighetsgraden av noe i en presentasjons-slide som en graf eller lignende. Vi produserer vanligvis standard maler til OC Presenter-verktøyet basert på ditt behov.

OC Property Browser

OC Property Browser er ypperlig for banker og eiendomsmeglerkontorer som ønsker å vise frem sine salgsobjekter på en interaktiv måte. Browseren er laget for multitouch og synkroniserer i realtime med Quedro som er Nordens største eiendomsdatabase. Du kan navigere deg igjennom hvilke eiendommer som ligger ute, gå dypere inn på hvert enkelt objekt for å se bilder og annen informasjon, samt velge ut dine favoritter som du kan sende til deg selv på e-post. Er du usikker på om du har råd til å kjøpe din drømmebolig, kan du ta i bruk den virtuelle lånekalkulatoren som også er en del av property browseren. Dette produktet leveres med 46- eller 55-tommers skjerm og kan monteres i innfatning, på vegg eller på stativ.

OC Mini Seminar

OC Mini Seminar er en nyskapende presentasjons-løsning for å skape engasjement og samhandling mellom en presentatør og en gruppe deltakere. Ved å bruke visuelle grafiske elementer på en multitouch-skjerm og utnytte den tette integrasjonen med deltakerskjermene, kan programleder aktivt involvere deltakerne i presentasjonen.

Presentasjons-løsningen består av en stor multitouch-skjerm for den som presenterer og små berøringsskjermer for hver av deltakerne.

OC Gameshow

OC Gameshow er en spillapplikasjon perfekt for din kick-off når du skal sette ledergruppen på prøve. Spillet er inspirert av den amerikanske TV-showet Jeapardy og kan ha opptil 6 deltakere samtidig. Selve spillet kontrolleres av en "programleder" fra en multitouch-installasjon som videreprojiseres til publikum. Hver deltaker har hver sin trykk-knapp ("buzzer") som de bruker hver gang de (tror) de har rett spørsmål til svaret som kommer opp på skjermen. Man har flere spørsmålskategorier, med underspørsmål som alle kan importeres fra et regneark som er forberedt på forhånd. Så når noen sier "OC Gameshow"... svarer du: "Hva er verdens kuleste multitouch-spill?"Lykke til!

OC ii Core

OC interactive installation Core (OC ii Core) er selve kjernen i alle programmene du bruker eller innholdet du ser frontend på digital skilting- og/eller multitouch-løsninger. Systemet gir deg muligheten til å oppdatere og legge til applikasjoner og innhold i runtime. Dette er viktig i forhold til oppdateringer, eller eventuelt oppgraderinger, på din installasjon som kan finne sted i fremtiden.

Hardware

Komponenter

Uavhengig av om du skal ha digital skilting- eller multitouch-installasjoner, leverer vi ett totalprodukt som settes sammen av oss fra A til Å. Til dette bruker vi blant annet skjerm, PC og kabling, glass, berøringssensorer, avstandssensorer, USB-panel, høyttalere og/eller lyddusjer og monteringsinnfatning eller stativ (i flere alternative materialer). Vi er svært selektive i forhold til hvem vi samarbeider med og når det gjelder komponente,r er kun det beste godt nok.

Skjermer

One Communication leverer installasjoner bestående av skjermer fra tre hovedleverandører. Dette fordi disse leverandørene produserer det vi opplever som de beste kvalitetsmessige skjermene på markedet og fordi de på hver sin måte fungerer optimalt i forhold til digital skilting- og multitouch-løsninger.

Multitouch OY

One Communication er enedistributør av Multitouch Ltd. som er regnet for å være blant de beste hardware-produsentene av LCD-baserte multitouch-skjermer i verden. Skjermene kan settes sammen med opptil 30 skjermer, for å danne én stor flate. De har 32 kameraer hver seg som registrerer din berøring og navigering. Dette gir den hurtigste og mest nøyaktige sporingen på markedet.

PQ Labs

One Communication er eneste leverandør av PQ-labs´ multitouch-overlay. En vanlig OC Multitouch-installasjon består av PC, skjerm og et overlay (berøringssensorramme) som er montert på skjermen.

Alternativene finnes i størrelser fra 32- opp til 250-tommer og kan tilpasses en hver type skjerm. Du kan også velge hvor mange berøringspunkter du vil at overlayet ditt vil ha fra 2 og opp til 32 punkter.

NEC

Samsung

SoundTube

Øvrige komponenter

  • PC - Tilpasses avhengig av behov
  • Glass - Tilpasses avhengig av pris og behov mht. refleksjon, tykkelse osv.
  • Sensorer - RFID, avstandsensorer, Kinect etc.

Multitouch Prosjekter:

Våre kunder har fått mye oppmerksomhet for sine multitouch-installasjoner siden 2007. Her er et utdrag av de største prosjektene vi har gjort med denne teknologien.

DNB

Multitouch Miniseminar og Oppdagelsesbord - One Communication er for tiden i sluttfasen av et prosjekt for DnB som inkluderer to forskjellige installasjoner som de skal bruke i alle sine Flaggskip-filialer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, samt øvrige filialer ved behov.

ABB Norge

Singleuser Multitouch ABB GigaPad - Gigapaden ble produsert for ABB Norge og ABB Oil and Gas til ONS. Dette er en iPad-lignende 55" stående skjerminstallsjon. Software-basen i installsjonen er OC Expo Software (Windows-basert) fra One Communication. Brukerne på ONS kunne navigere seg gjennom filer, videoer og bilder fra ABB Oil and Gas og kunne i tilegg ta med seg en del av materialet ved å laste dette ned på minnepinne fra en USB-port på siden av skjerminstallsjonen.

ABB Marine

Multituser Multitouch Onboard DC Grid - ble presentert som ABB Marines nye og revolusjonerende strømføringssytem i anledning Norshipping 2011 og Campus på Rådhuskaia. På Norshipping på Lillestrøm produserte vi en 2 x 46" vegginnfelt multitouch-installasjon, mens på Campus produserte vi et 46" bord (begge Linux-basert). Brukerne kunne navigere seg gjennom komponenter i 3D, røntgen-samenligning av tidligere versus nåværende systemer, Q&A med norske ingeniører som svarte på spørsmålene og en programleder som tok deg gjennom flere presentasjoner og fortalte deg om alle komponentene i det nye systemet (Jon Turley).

KPMG

Multituser Multitouch Aktualitetsbord - I KPMG-bygget på Majorstua har de to bordinstallasjoner vi har produsert. Begge består av 3 x 46" multitouch-skjermer på rekke der hele installasjonene fungerer som én stor flate (hver for seg). Software-basen i installsjonen er OC Expo Software (Linux-basert) fra One Communication. KPMG publiserer daglig, ukentlig og månedlig inn tidsskrifter i PDF, rapporter, bilder og videoer i installasjonene som besøkende, kunder og ansatte kan browse seg gjennom. I tillegg produserte One Communication en egen web-browser som fungerer alle veier uavnhengig fra hvilken side av bordet du står på.

Nasjonalmuseet og Snøhetta

Multituser Multitouch Arkitektbord - One Communication produserte en 4 x 46" multitouch skjerm-installasjon (Linux-basert) der målet og resultatet var å få besøkende, kunder og ansatte til å lage sine egne byggverk på skjermene basert på Snøhettas virke. Vi produserte en design- og arkitektur-software i 3D (C++) som kundene kunne benytte ved å bruke sine hender. Oppskalering, nedskallering, drag and drop-funksjonallitet basert på nøyaktig kalkulerte forhåndsprogrammerte matematisk mål.

Andre referanser

• BG Group - 55” Multitaction Multiuser expo - OC Expo Software

• DNV Det Norske Veritas - 46” Multiuser expo installasjon - OC Expo Software

• Nordic Choice Hotels - 3 x 46” Multiuser expo installasjon - Lobby Software

• Nordic Choice Hotels - 46” Multiuser presentasjons installasjon - OC Presenter

• Snøhetta World Tour - 46” Multiuser presentasjons installasjon - Timeline software

• Statoil - 3 lokasjoner med 4 x 46” Multitouch - E-learning software

• Telenor - 46” Multiuser expo installasjon - Sound Browser software

• Norsk Teknisk Museum - 46” Multitouch med projisering - gjenstands browser

• Reitan Service Handel - 5 x 46” Multitouch - E-learning software

• Museum for Northern People - 46” Multitouch - E-learning software

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn